30/11/2021

Alcohol thuis

2 min read

Voor veel is alcohol iets wat je drinkt als je uit eten gaat of met vrienden wat gaat drinken. Het kan per persoon veel verschillen hoe ze omgaan met alcohol. Hier is het ook voor iedereen anders wat hun voorkeur is. Nu zou dit ook veel verschillen per leeftijd en in wat voor omgeving je zit. Heb je veel vrienden die vaak thuis graag juist zitten met een biertje in de tuin of een groep die alleen op het terras een biertje doet. Zo zal jouw alcoholgebruik heel veel afhangen van je omgeving. 

Studententijd

Nu zijn er veel studenten die veel drinken, dit is logisch aangezien het altijd bij je studententijd hoort. Het thuis drinken zal dan ook een stuk normaler zijn aangezien dit de goedkope optie is en studenten niet te veel te besteden hebben. Zo is het ook gezellig en hoef je geen moeite te doen om lekker met je vrienden tijd te besteden. Het gaat met alcohol bij studenten niet alleen om uitgaan maar vaker meer om de gezelligheidsfactor. Hier moet je altijd oppassen want als je gewend bent zoveel te drinken is het lastiger om te stoppen met alcohol

Thuis drinken

Het thuis drinken is een gezellige bezigheid maar je moet op het normaliseren van alcohol drinken letten. Als je te veel thuis drinkt zal dit een gewoonte kunnen worden en zo zou het een verslaving kunnen worden. Zo zou je moeten beginnen met afkicken met alcohol. Hier wil je niet mee te maken hebben. Het is een lang en moeilijk proces waar je niet mee te maken wilt hebben.