21/01/2022

Dit zijn de symptomen en behandelingen van een hernia

2 min read
Hernia kliniek

Een hernia is een ernstige gezondheidsklacht die helaas in Nederland vaak voorkomt. Het is dan ook slim om op de hoogte te zijn van symptomen van een hernia. Zo kun je het vroegtijdig opmerken en gelijk naar een dokter gaan voor een diagnose. Vervolgens kan een goede herniakliniek je helpen met het behandelen van je hernia. Een voorbeeld hiervan is www.herniakliniek.nl.

Iprenburg kliniek

Herken symptomen zo snel mogelijk

Uiteraard is het belangrijk om zo snel mogelijk een diagnose te krijgen wanneer je een hernia hebt. Maar dan moet je wel de symptomen herkennen. Wij raden aan om gelijk naar de dokter te gaan wanneer je pijn in de onderrug of andere delen van je rug hebt. Wanneer deze pijn ook naar je benen doorzet, is de kans op een hernia zeer aannemelijk. Ook krijg je bij een hernia extra pijn wanneer je niest, perst of hoest. Dit zijn tekenen van een hernia waarbij je niet moet wachten om in te grijpen. Wanneer je deze symptomen herkend, naar een dokter gaat en een diagnose krijgt. Zal je het proces starten van het behandelen van je hernia. Vaak is hierbij helaas en operatie nodig. En hiervoor kun je terecht bij een hernia kliniek.

Medisch

Bij een hernia kliniek kijken ze naar jouw MRI-verslag. Door hier naar te kijken maken ze een behandelverslag voor je, waarmee je kunt doen wat je wilt. Je kunt er dus voor kiezen om bijvoorbeeld een operatie te ondergaan. In dit geval zal je het proces starten door met een specialist over de betreffende operatie in gesprek te gaan.