Een hernia operatie vraagt om veel aandacht

Een hernia operatie vraagt om veel aandacht

23/09/2020 Uit Door Redactie

Een hernia is een verschijnsel dat jammer genoeg vaak voorkomt. Bij een hernia heb je last van de tussenwervelschijven. Deze tussenwervelschijven zorgen ervoor dat je jouw nek en rug goed kunt bewegen. Wanneer je last hebt van een hernia steekt de elastische kant van de schijven naar buiten. Dit kan een aangeboren zwakte zijn, maar kan ook voorkomen door slijtage. De meest voorkomende hernia’s zijn een nekhernia en een rughernia. Beiden zorgen voor erg vervelende klachten en dienen op de juiste manier behandeld te worden. Een hernia operatie is veel voorkomend operatie hiervoor.

hernia operatie

Een hernia in de rug

Een hernia in de rug ontstaat wanneer de vezels aan de buitenkant van tussenwervelschijf beschadigd zijn. Hierdoor wordt het zachte binnenmateriaal als het ware naar buiten gedrukt en ontstaat er veel pijn. Deze schijf drukt namelijk op de zenuwen wat leidt tot vervelende klachten zoals pijn.

Een nekhernia

Een ander hernia die vaak voorkomt, is een nekhernia. Bij een nekhernia ontstaat er een uitstulping tussen twee nekwervels. Doordat de tussenwervelschijven die hier zitten de druk opvangen, zorgt het voor veel pijn wanneer er hier problemen ontstaan. Zowel een nek- als rughernia dient op de juiste manier verholpen te worden. Dit kan door veel rust te nemen, maar in de meeste gevallen is een operatie wenselijk. Dit om het probleem snel uit de weg te helpen.